22. helmikuuta 2015

MARENGIN MAKUINEN PÄIVÄ

Ohjeita marengin tekoon löytyi melkein yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Niinpä sovelsin ja tein "oman" ohjeen (todennäköisesti ennenkin julkaistu). Ei ihan fiksuin idea eka kertalaiseksi, mutta ei hassumpia tullu :)

Eli minun ohjeeni marengin tekoon...
3       valkuaista
2 dl   tomusokeria
0,5 tl sitruunamehua

Koristeeksi nonparellejä

Ensin vatkataan valkuaiset vaahdoksi. Siihen lisätään pienissä erissä tomusokeri sekä lopuksi myös sitruunamehu. Seos vatkataan kovaksi vaahdoksi. 

Seoksen pursotin pelille. Ensimmäinen kerta kun käytän pursotinta ja kyll sen tuloksesta huomaa. Mutta tulipahan itsetehdyn näköisiä :)

Päälle vielä vähän nonparellejä väriä antamaan. Paistoin 100 asteessa 1,5 tuntia, jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin marengit vielä jälkilämpöön jähmettymään.


Muutama näistä päätyi omaan suuhun ja loput annoin rakkaalle siskolleni nautiskeltavaksi.






2 kommenttia: