8. maaliskuuta 2015

TOSCAKAKKU tai jotain sinnepäin

Sain pari viikkoa sitten syntymäpäivälahjaksi ihanan Olga Temosen Pullakirjan. Päätin nyt kokeilla ohjeita ja leipoa vähän pullaa. Tarkoutuksena oli leipoa toscabostonkakku ja lopusta taikinasta korvapuusteja. Tein Olgan ohjeiden mukaisen peruspullataikinan. Sitä oli mukava ja hyvä käsitellä leipoessa.

Ongelmat alkoivatkin kun "unohdin" toscabostonkakun kohoamaan liian pitkäksi aikaa. Tekele kohosi aivan liikaa ja eikä meinannut mahtua enää vuokaan. Päälle laitettava kuorrute oli vaikea saada kakun päälle tästä syystä. Ulkonäkö oli kaikkea muuta kuin kaunis.
Maku jakoi mielipiteitä. Toisen mielestä oli liian makeaa/imelää, mutta itse toscakakun ja makean ystävänä tykkäsin todella paljon. Ja olisi varmasti ollut vielä parempaa, jos päällinen ei olisi kovettunut uunissa.

Lopputaikinasta tein perinteisiä korvapuusteja. Nekin menivät vähän vinksalleen, mutta kyllä ne kuitenkin korvapuusteiksi tunnisti.

Pullasta tuli kuohkeaa ja "ilmavaa" juuri sellaista kun pullan tulisikin olla. Aikaisemmin en ole muilla ohjeilla onnistunut saamaan yhtä hyvää pullaa koostumukseltaan. Eikä pullat kovettuneet yhtä nopesti kuten aikaisemmat leipomani pullat. Mielestäni taikinaan ei tullut mitään erillaista kun aikaisemmin, joten en tiedä mistä erot johtuvat...Mutta oli miten oli niin uudestaan tehdään sillä ohjeella ja kokeilen varmasti muitakin ohjeita kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti